Muro és una població de 8000 habitants aproximadament, està situada al costat de la carretera N-340 a uns 60km. al nord d'Alacant i 70km. al sud de València, la seua economia està basada en la indústria tèxtil i l'artesania principalment i en menor mesura l'agricultura de secà, la qual cosa li ha permés aconseguir un important desenvolupament econòmic.

Des dels seus orígens i al llarg de la història, nombrosos col·lectius humans, han deixat la seua empremta i vestigis en Muro, llegat de gran valor que en l'actualitat es conserva.

El seu meravellós enclavament natural, en un vall entre la Serra Mariola i el Pic de Benicadell, doten als seus habitants d'una gran qualitat de vida i fan que el visitant gaudeixca dels seus plàcids paratges.

Les centenàries oliveres invadixen les serres obrint-se pas entre fruiters ametlers i pins. L'oli es produïx ací en gran abundància, sent de gran qualitat i prestigi, compta per a la seua elaboració amb almàsseres d'avançada tecnologia, herència d'una tradició mil·lenària.

Muro té quatre pedanies: Turballos, Benamer, Setla de Nuynes i l'Alqueria de Jordà, que en el seu moment van ser alqueries musulmanes, cada una d'elles digna d'una excursió atenta.

Les seues festes principals són: "Moros i Cristians", se celebren durant la segona setmana de maig en honor de la Mare de Déu dels Desemparats patrona de Muro. "La Fira i el Porrat de Sant Antoni", al gener en el que es desenvolupen activitats culturals autòctones. "La Dansà Popular", en el mes de juny que coincidix amb la festivitat del Corpus. "El Carnestoltes", que és el més famós i divertit dels què se celebren en la comarca.

Situació

ENLLAÇOS de MURO

Hi ha diferents pàgines web que han fet alguns murers i que parlen de Muro. A totes elles trobareu informació diversa, però totes elles traspuen el respecte i l'amor que els murers tenen pel seu poble, per la seua cultura i per la seua terra.   A tots, gràcies.

Ajuntament de Muro: Pàgina oficial

Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer

"Aire Rural" casa compartida a la Serra Mariola

Administració de loteria nº1 de Muro

Celler "La Muntanya"

Club Automodelismo Muro

Club d'Atletisme "Les Llebres"

Club de Tennis "La Plana"

Grup de danses "Baladre"

Colla de dolçaines i percussió "La Xafigà"

Unió Musical Muro

Joventuds Musicals del Comtat

Compositor i director: José Rafael Pascual Vilaplana

Crònica de Muro

Hotel Vila de Muro

Joves Socialistes de Muro

Progressistes del Matzem

PSPV-PSOE Muro

Mariola web: Dissenyadors de pàgines web

Muntanyes i Valls del País Valencià

Muro CF juvenil

Obra Muro: Empresa de construcció

Radio Elite: Emisora de ràdio

Radiopolis: Emisora de ràdio

Web del trompetista Salvador Palmer

Web Institut d'Educació Secundaria "Serra de Mariola

Viquipèdia l'enciclopèdia lliure - (MURO)

Junta de Festes de Muro - (MURO)

Grup de Danses Baladre de Muro