Els inicis
"Baladre" comenša el seu camÝ com a Grup a partir de l'any 1979 quan alguns grups d'amics es plantegen la tasca de recuperar les danses, la m˙sica i la cultura popular que va restant en l'oblit i d'iniciar una tasca de dignificaciˇ del patrimoni cultural.


Danses de Palacio principis dels anys 80

      Recuperaciˇ de la "DansÓ" de Palacio
La primera preocupaciˇ de la gent del grup, juntament amb altres ve´ns, va ser el rescatar de l'oblit la Festa de la dansÓ que s'havia celebrat tradicionalment en temps de la collita del blat, al Palau de la Senyoria i al voltant de la festa del Corpus (dissabte de Corpus) des de temps medievals. Aquesta festa que s'iniciava alguns dies abans, culminava el dissabte de Corpus quan els balladors eixien del SantÝssim (La GÓbia) al so de la dolšaina i el tabal, fent el ball de la "dansÓ de la cadena", per arribar a la Plaša i seguir la festa ballant jotes, fandangos i follies mentre la gent tingueren gana de festa.
Avui a la dansÓ de Muro, hi participen totes aquelles entitats i ve´ns que vulguem aportar el seu gra, ja que s'ha aconseguit que siga la festa de tots. Aquesta festa es troba normalitzada al calendari anual de festes de Muro.
"DansÓ Popular al carrer Palacio al mes de juny".